Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Svetnakupov.si so ​​sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVP-UPB2).

Pridržujemo si pravico do morebitnih sprememb splošnih pogojev poslovanja brez posebne najave. Spremembe začnejo veljati s trenutkom objave in so zavezujoče za uporabnika.

Možnost spremembe in preklica naročila

Kupec lahko naročilo spremeni ali prekliče kadarkoli, brez kakršnih koli dodatnih obveznosti in pojasnil, od trenutka oddaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo odposlano.

Obvestilo o statusu naročila

Po zaključku naročila kupec na navedeni e-mail prejme potrdilo o naročilu. Na dan dostave bo prodajalec kupca obvestil po elektronski pošti, klicu ali SMS-u.

Pridržujemo si pravico, da vas o statusu vašega naročila obveščamo preko kontaktnih podatkov (e-mail, telefon).

Reklamacije

Vsi izdelki so pred odpremo pregledani iin so skrbno zapakirani in zavarovani, s ciljem, da prispejo nepoškodovani.

Kupec ima pravico v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov zahtevati zamenjavo artikla z napako za nov artikel, vračilo kupnine, odpravo napake na artiklu ali vračilo dela kupnine v sorazmerju z napako.

Zamenjava izdelka

Zamenjava izdelkov je možna le ob predložitvi računa ali kopije računa.

Zamenjava izdelka se izvede prek pošte ali pa osebno v naši poslovalnici.

Kupec izdelek, ki ga želi zamenjati, pošlje na naslov:

EM SERVIS, storitve, d.o.o.

Tržaška cesta 5

1000 Ljubljana

Slovenija

Kupec nosi stroške pošiljanja izdelka, ki ga želi zamenjati.

Po prejemu izdelka in ugotovitvi nepoškodovanosti se kupcu pošlje nov želeni izdelek. Če gre za različne izdelke in obstaja razlika v ceni, se kupec in prodajalec dogovorita, kako bosta razliko izenačila.

Pravica potrošnika do odstopa od kupoprodajne pogodbe (vračilo izdelka)

Za izdelke, kupljene v trgovini ali na spletni strani, ki jih kupec vrne neuporabljene, nepoškodovane in v originalni embalaži v 14 dneh od dneva nakupa, bomo povrnili celotno vrednost izdelka v skladu z originalnim načinom plačila.

Za vračilo rabljenih izdelkov in izdelkov z odprto embalažo podjetje EM servis d.o.o. si pridržuje pravico do vračila sorazmernega dela kupnine.

Sorazmerni delež za rabljene izdelke ali izdelke z odprto embalažo, ki ne kažejo znakov uporabe in niso fizično poškodovani:

 • Pri vračilu izdelka v roku 7 dni od dneva nakupa povrnemo 75 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v 14 dneh od dneva nakupa povrnemo 60 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 21 dni od datuma nakupa povrnemo 55 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 28 dni od datuma nakupa povrnemo 50 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 2 mesecev od dneva nakupa povrnemo 40 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 3 mesecev od dneva nakupa povrnemo 30 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 4 mesecev od dneva nakupa povrnemo 20 % vrednosti izdelka
 • Pri vračilu izdelka v roku 5 mesecev od datuma nakupa povrnemo 10 % vrednosti izdelka.
Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake na izdelku v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Stranka lahko uveljavlja pravice iz naslova stvarne napake v dveh mesecih od odkritja napake. Če se napaka pojavi v šestih mesecih od dneva dostave izdelka, se domneva, da je obstajala v času dostave. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na izdelku, ki se pokažejo po preteku dveh let od dobave izdelka.

O napaki mora kupec pisno ali ustno obvestiti prodajalca. V primeru ustnega obvestila bosta prodajalec in kupec sestavila pisni zapisnik o pomanjkljivosti. Obvestilo o napaki mora vsebovati natančen opis napake, skupaj z morebitnimi fotografijami, iz katerih napaka izhaja, in predlog rešitve. Kupec mora prodajalcu omogočiti tudi pregled izdelka z napako.

Če je kupec v navedenih rokih pravilno obvestil prodajalca o stvarni napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati odpravo napake na izdelku ali vračilo sorazmernega dela plačanega zneska v skladu z napako ali zamenjavo izdelka z novim ali vrniti denar. V vsakem primeru ima kupec pravico zahtevati od prodajalca povrnitev škode, predvsem povrnitev stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnjevanja obveznosti iz prejšnjega odstavka. O vsem navedenem mora kupec obvestiti prodajalca v obvestilu o pomanjkljivosti.

Pravice kupca prenehajo veljati po dveh letih od obvestila prodajalcu o stvarni napaki.

Garancija na izdelke ali jamstvo

Prodajalec zagotavlja garancijo za določene artikle v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Za izdelke, za katere prodajalec daje garancijo, prejme kupec garancijski list in navodila za uporabo tega izdelka. Garancijski list vsebuje poleg vseh obveznih podatkov tudi podatke o trajanju garancijske dobe. Minimalna garancijska doba za novo blago je eno leto, za rabljeno pa osem dni. Za izdelke s priloženim garancijskim listom prodajalec v garancijskem roku zagotavlja brezplačno odpravo napak v skladu z veljavno zakonodajo.

V primeru napake na izdelku, za katerega je izdan garancijski list, lahko kupec zahteva odpravo napak. Stroške materiala, nadomestnih delov, dela, transporta izdelkov, ki nastanejo pri ali zaradi odprave napak, nosi prodajalec. Če prodajalec ne odpravi napake v 45 dneh od dneva, ko je prejel pisno zahtevo kupca za odpravo napake, mora izdelek brezplačno zamenjati z novim izdelkom z napako. Prodajalec bo za zamenjani izdelek izdal nov garancijski list. Če prodajalec ne odpravi napake na izdelku ali izdelka ne zamenja z novim izdelkom z napako, lahko kupec odstopi od pogodbe in zahteva vračilo kupnine.

V času popravila izdelka lahko prodajalec kupcu zagotovi brezplačno uporabo podobnega izdelka. V nasprotnem primeru ima kupec pravico zahtevati povrnitev škode, ki jo je utrpel, ker izdelka ni mogel uporabljati. Ta razdelek velja le, če je kupec potrošnik.

Kupčeve pravice iz prejšnjega poglavja prenehajo po dveh letih od dneva, ko je zahteval brezplačno odpravo napak ali zamenjavo izdelka z novim. Določila o garanciji veljajo tudi za osebe, ki niso potrošniki, razen določila o zagotovitvi nadomestnega izdelka. Pravice iz garancije lahko potrošnik uveljavlja proti prodajalcu.

Zavrnitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in točnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Lastnosti izdelkov, dobavni roki ali cene pa se lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne more popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je treba vse fotografije jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi prejem pritožbe in obvestiti kupca o poteku postopka. Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh trudil vse spore rešiti sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu z zakonskimi normativi ne priznavamo nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. potrošniških sporih (ZIsRPS).

Svijetkupovine (EM SERVIS, storitve, d.o.o.) kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS in na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo na: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home.show

Če spora ni mogoče rešiti izvensodno, je za reševanje spora pristojno sodišče.

Izkaznica podjetja

EM SERVIS, storitve, d.o.o.
Tržaška cesta 5
1000 Ljubljana

Elektronski naslov: [email protected]

Matična št.: 7160399000, Davčna številka: 30876745, Zavezanec za DDV: DA.

IBAN SI56 0310 4100 0783 339 (22. 10. 2018, SKB d.d.)

Podjetje je vpisano v register poslovnih subjektov RS.

Pristojni organ: Okrožno sodišče v Ljubljani

Registrska številka v PRS: 2016/43731

Datum registracije: 14.10.2016

Izjava zasebnosti

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe glede varstva osebnih podatkov.

V naši spletni trgovini Svetnakupov.si spoštujemo vašo zasebnost in varujemo vaše podatke že od vsega začetka.

Delujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave tega pravilnika pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Upravitelj podatkov je podjetje EM SERVIS, storitve, d.o.o. (v nadaljnjem besedilu: upravitelj).

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 

 • neznani uporabnik (v tem primeru bomo z vašim soglasjem podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu in zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih mest)
 • registriran uporabnik
 • registrirana stranka
Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših uporabnikih in strankah zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • osebni podatki: ime, priimek, e-poštni naslov in geslo, ki je šifrirano in poznano le uporabniku. Če ste se registrirali prek katerega koli družbenega omrežja (Facebook, Google in drugih), lahko vaši podatki o identiteti vključujejo tudi uporabniško ime, ki ga uporabljate na tem družbenem omrežju. Podatek o identiteti poslovnih uporabnikov vključuje tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko za DDV. Za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV, hranimo številko za DDV.
 • kontaktni podatki: naslov za dostavo, naslov za izstavitev računa in telefonsko številko.
 • finančni podatki: ne hranimo podatkov o vaši kreditni kartici. Te podatke prenesemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike spletnega plačevanja.
 • informacije o nakupu in plačilu: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o preklicanih naročilih, vračilih in vrnjenih naročilih.
  podatki o vaši uporabi in profilu: zadnje ocene izdelkov, izdelki v nedokončanem naročilu, pogostost obiskov določenih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami preko rubrike Vprašanja in odgovori, izbrani oddelki ter puščeni komentarji in ocene naše ponudbe.
 • tehnični podatki: zaradi zagotavljanja varnosti in preverljivosti zbiramo tudi IP naslove, podatke o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave, s katero dostopate do naše strani, ipd. Pri obisku preko piškotkov z vašim soglasjem zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetje števila uporabnikov na spletnem mestu in zagotavljanje nemotenega delovanja spletnih mest. Vsakemu posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za namen identifikacije in spremljanja nakupovalne košarice.

 

Podjetje EM SERVIS d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot je identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za identifikacijo uporabnika, ko

Kaj počnemo s podatki o vas

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zavarovanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvajanje vaših naročil
 • za analizo poslovanja, načrtovanje, spremljanje statistike, obnašanja kupcev in obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Vprašanja ali vsebine, ki nam jih pošljete preko kontaktnih obrazcev ali e-poštnih naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za rešitev problema ali pripravo odgovora na vprašanje.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas prejemamo na več načinov, ko:

 • se registrirajte kot uporabnik svetnakupov.si
 • naročilo
 • prekliče naročilo
 • z nagradnimi igrami
 • ogledujete našo vsebino
 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno katerega koli od naših izdelkov
 • ko nam pošljete razna vprašanja, reklamacijo, vračilo izdelka,…
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij
 • iz drugih virov (na primer: vašo možnost nakupa na kredit nam posreduje ponudnik kredita, informacije o tem, ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali jo lahko uporabite za plačilo naročila pri nas, posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice)

Tehnične podatke pridobimo samodejno.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste nam dali dovoljenje.

Kdo ima dostop do vaših podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvajanju, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • dostavne službe potrebne za transport
 • ponudniki plačilnih storitev
 • pooblaščene institucije, če to določa zakon (sodišče ipd.)
 • z vašim soglasjem posredujemo vaše podatke prek piškotkov Googlu, Facebooku in drugim družbenim omrežjem

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so dolžni skrbno ravnati z osebnimi podatki v skladu z zakonodajo. Posredujemo jim samo podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Pod nobenim pogojem ne bomo posredovali vaših podatkov nepooblaščenim tretjim osebam.

Obdobja shranjevanja osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za dosego namena obdelave in dokler je potrebno za dokončanje naročenih oziroma dogovorjenih dejanj, nato pa v roku zastaranja obveznosti, ki lahko izhajajo iz obdelave. . teh osebnih podatkov, zlasti kadar je obdelava osebnih podatkov nujna v okviru sklenitve ali izvajanja pogodbe.

Podatke, pridobljene na podlagi privolitve, hranimo do njenega preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov predpisan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonskimi pooblastili.

Zagotavljanje varnosti

Na naših spletnih mestih uporabljamo več varnostnih in zaščitnih sistemov, da zagotovimo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenos vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki zagotavlja, da so vse informacije šifrirane.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji).

Vaše pravice

Našim strankam in uporabnikom nudimo popolno podporo pri uveljavljanju spodaj navedenih pravic:

na tej strani vas v celoti obveščamo o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
vedno smo vam na voljo za uveljavljanje vaše pravice do popravka.
v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa osebnih podatkov.
v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
na vašo zahtevo vam bomo posredovali vaše osebne podatke zbrane v elektronski obliki
obravnavali bomo vaše ugovore glede obdelave vaših osebnih podatkov

Vse ostale pravice uveljavljate tako, da nam svojo zahtevo sporočite s priporočenim pismom na naslov: EM SERVIS doo, Tržaška cesta 5, 1000 Ljubljana, z navedbo GDPR – TEMA, kjer je TEMA lahko ena od zajamčenih pravic: dostop, sprememba. . , popravek, omejitev obdelave podatkov, blokada obdelave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor zoper obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki hranijo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.

Z 21. majem 2018 velja razširjen obseg pravic tudi za vse, ki ste nam osebne podatke posredovali pred tem datumom.

Piškotki in spletni sledilci

Delovanje naših spletnih strani je praktično nemogoče brez strežbe piškotkov. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Shranjevanje piškotkov lahko kadarkoli omejite ali onemogočite z izbiro ustreznih možnosti v vašem brskalniku, piškotke pa lahko kadarkoli trajno izbrišete na vaši napravi.

Naše spletno mesto je le eno od več milijard spletnih mest, kjer lahko na svojo napravo prejemate tudi piškotke Googla, Facebooka, Twitterja, Youtubea in drugih družbenih medijev ali pa samo preberete vaš piškotek, ko obiščete našo spletno stran. Ta spletna mesta lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, do izboljšave svojih izdelkov.